Opening Zadenbibliotheek

Op zaterdag 27 april wordt de Zadenbibliotheek van De Kloosterbostuin voor het eerst geopend. We organiseren dan een kennismakingsochtend voor bewoners, buren en andere gasten.

Zaden lenen

Je kan zaden lenen uit de zadenbibliotheek om zelf in je eigen tuin te zaaien. Aan het eind van het seizoen oogst je dan de zaden. Die lever je weer in bij de zadenbibliotheek. Op deze manier houden we de collectie levend en kunnen soorten zich aanpassen aan de locale omstandigheden, bijvoorbeeld voor biodiversiteit en klimaat adaptatie.

Opbrengst voor jezelf

Ons gaat het er alleen om dat we weer minstens evenveel verse zaden terug krijgen dan je geleend hebt. Het staat je vrij om met de rest van de planten te doen wat je wil. Maak er lekkere gerechten van of thee. Gebruik ze om textiel te kleuren of je huis op te fleuren. Als het gaat om eetbare zaden, bijvoorbeeld bonen, bewaar dan genoeg zaad om aan de zadenbibliotheek terug te geven.

Leer zaden oogsten

In de loop van het seizoen zullen we enkele workshops geven waar je bijvoorbeeld kan leren hoe je zaden oogst, bewaart en documenteert.

Zie onze agenda voor details over het waar en wanneer van deze open dag.