iLAND

De Kloosterbostuin heeft dit jaar als eerste in Nederland de status van Emerging iLAND Centre verworven.

iLAND is een internationaal netwerk van “leer en demonstratie” plekken voor duurzame ontwikkeling van biodiverse ecosystemen en bruisende locale gemeenschappen. Permacultuur is de leidraad in het ontwerp, de ontwikkeling en het beheer van deze projecten.

LAND begon in het Verenigd Koninkrijk in 2009. Sindsdien heeft het zich uitgebreid naar Duitsland en Scandinavië. En nu dus ook in Nederland, hier op Landgoed Eikenburg.

Wat LAND precies betekent hangt af van wie je het vraagt. Volgens de Permaculture Association Britain: “Learning And Network Demonstration”. Volgens ScotLAND: “Learning, Activity, Network & Demonstration”.

Een LAND Centre is een plek waar je in de praktijk kan beleven en leren hoe je samen met de natuur vorm kan geven aan duurzame ontwikkeling – van jezelf, je gemeenschap en je omgeving. Daarbij is de permacultuur ontwerpfilosofie de leidraad.

iLAND is de volgende stap in de strategie deze centra voor inspiratie, beleven en leren verder in de wereld te realiseren.

Meer informatie over iLAND kan je vinden op de web pagina’s van het International Permaculture Education Network (IPEN).