Een Middag Met Het Kloosterbos en Vrienden

Waar: Het Kloosterbos
Wanneer: donderdag 27 mei, vanaf 14.00 uur

Een middag met Het Kloosterbos en vrienden is een informele bijeenkomst als finissage van het Meeting Grounds Editie 4 programma van Onomatopee en de presentatie van de nieuwste publicatie. Het is ook een introductie van en uitnodiging tot het genieten van een verblijf in Het Kloosterbos, een oase van verwildering aan de rand van de stad Eindhoven.

Het Kloosterbos is een ‘social media’-vrij project.
Help je het zo te houden?

Het Kloosterbos is een pleisterplaats. Een plek voor heling, een plek om op te laden. Voor planten, dieren, microben – en ja, ook voor jou. Iedereen is gelijk en welkom als gast.

Het Onomatopee programma Meeting Grounds krijgt vorm als een serie van publiek toegankelijke evenementen die verschillende fysieke plekken bezoeken waar diverse Eindhovense gemeenschappen van mensen en niet-mensen elkaar ontmoeten.

Het Kloosterbos en Meeting Grounds nodigen je uit voor een middag van natuur-gebaseerde activiteiten, bespiegelingen, avontuur, lekker eten en genoegen.

Wat je mag verwachten van Een Middag Met Het Kloosterbos en Vrienden:
Gasten bezoeken een aantal aangegeven zintuig-plekken verspreid door deze bostuin, als gids in een rondgang langs de vele processen in deze plek en daarbij uit eigen ervaring te leren wat hier te beleven is door zien, ruiken, proeven, aanraken en luisteren.

Bij elke halte wordt je uitgenodigd jouw ervaringen vast te leggen in verwoording of verbeelding. Onderweg verzamel je ingrediënten voor de gezamenlijke maaltijd. Je helpt bij de bereiding van een smakelijke en voedzame maaltijd onder de inspirerende leiding van een van de vrienden van Het Kloosterbos.

Na de voorbereiding van eten en drinken, reflecteren we op de eigen ervaringen in de tuin, gekoppeld aan de presentatie van fragmenten uit de komende Onomatopee publicatie Meeting Grounds. Op deze manier maken we nader kennis met de filosofie van Het Kloosterbos, haar visie op herwildering, kern-ethiek en ontwerp principes.

Met het doorbrengen van jouw tijd in de tuin, hopen we dat je zelf de soortendiversiteit en het landschap dat uitnodigt en de ontmoeting van soorten en individuen faciliteert (en soms hindert) zal ervaren. En hoe wij als gasten deze voorwaarden en processen op deze plek beïnvloeden.

Let op: deelname aan eerdere Meeting Grounds of Het Kloosterbos evenementen is niet vereist. Iedereen is welkom en aangemoedigd om mee te doen.

Vanwege Covid-19 is reserveren verplicht en beschikbare plaatsen zijn beperkt tot 12 deelnemers per tijdsvak. Aanmelden en nadere informatie via email aan amy@onomatopee.net .